Author Topic: Spawn sublevel quest in another level ? RESOLVED  (Read 457 times)

freesid

  • Nameless
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 0
Spawn sublevel quest in another level ? RESOLVED
« on: Jan 13, 2019; 12:47 AM »
Hello,
It's been 2 days that I block for spaw the HellBomb (sublvl 5) in tottenham ...
I had the quest given by nemo, delete the AskQuestForOperate in the Object table, I changed the WarpSub destination in the Object and SubLevel tables with the HellTowerAdventure and the only thing I managed to get the ingame portal but it do not teleport me in HellBomb ???
Does somebody have an idea ?
It is vital for me to be able to show the device of destruction of breach ... Otherwise I am screwed ;)
Thank you
« Last Edit: Jan 13, 2019; 10:40 AM by freesid »

Malachor

  • Developer
  • Great Eye / First
  • ****
  • Posts: 2052
  • Karma: 25
Re: Spawn sublevel quest in another level ?
« Reply #1 on: Jan 13, 2019; 02:22 AM »
What I would try is:
Start from the beginning, ignoring/reverting what you've previously tried.
Compare Tottenham Court(TC) and British Museum(BM) in LEVEL table.
British Museum will have the content for the hellriftBomb so see if you can change those to Tottenham Court instead.

hellriftChancePercent is 0 in TC and 100 in BC.
hellriftSubLevel1 is 0 in TC and 5 in BC.
You may want to include subLevel1 and 2 from BC.
Make those changes and see if you can access the level before trying to get the quest activated.

If that works, then open QUEST table
Go to entry 5, TestMonkey.
Change castGiver to Nemo
Change levelStoryQuestStartsIn to Holborn
Change levelDestinations01 to TC
And then test that.

freesid

  • Nameless
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 0
Re: Spawn sublevel quest in another level ?
« Reply #2 on: Jan 13, 2019; 10:28 AM »
Thank you very much Malachor, but I have already done all this and that is why I do not understand why I can not create the Hellbomb ....
Logically just with SubLvl on 5 instead of 8 and 100% HellRiftChance this should ... but no Quest SubLevl Appears ...
EDIT:
Finally, I understood ;)
Each Sublevel Quest does not have AllowPathNodeForEntrance checked in the SubLevel table.
It seemed to me to have done it, but apparently not ;)
« Last Edit: Jan 13, 2019; 10:41 AM by freesid »

Malachor

  • Developer
  • Great Eye / First
  • ****
  • Posts: 2052
  • Karma: 25
Re: Spawn sublevel quest in another level ? RESOLVED
« Reply #3 on: Jan 13, 2019; 11:11 PM »
I was looking at the quest table, and I noticed that all of the style Storyline quests have InitFunctions and FreeFunctions. Maybe there's some code specific to each of them that means that they behave differently to the Optional ones, and which we can't access.

freesid

  • Nameless
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 0
Re: Spawn sublevel quest in another level ? RESOLVED
« Reply #4 on: Jan 14, 2019; 09:05 AM »
I looked in which table are Init and Free but I did not find ...
It's been a while since I tell myself that there is no table with scripts and that I find it strange ...
Thank you and I will surely come back ;)